کارگروه تغییر آب و هوا و میراث در انتظار همکاری کمیتههای ملی و کمیتههای بینالمللی علمی (تا اول ژوئن / ۱۱ خرداد)
مجمع عمومی ۲۰۱۷ در دهلی کارگروهی به نام «تغییر آب و هوا و میراث» (CCHWG) تشکیل داد. از این کارگروه خوسته شده نقشۀ راهی تهیه کند که مشخص کند ایکوموس در آینده چگونه به موضوع تغییر آب و هوا بپردازد. این کارگروه همچنین به ایکوموس و دبیرخانه در برخی امور ارجاع شده از سوی کمیتۀ میراث جهانی کمک خواهد کرد. کارگروه به موارد زیر توجه کرده است:
کاهش و انرژیـکارآیی
تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای (از قبیل انرژیـکارآتر کردن بناهای تاریخی، تشویق رویکردهای مربوط به کاهش کربن همچون شهرهای دوستدار پیادهروی یا استفادۀ مجدد از بناها) یا ایجاد انرژی تجدیدپذیر
تطبیقپذیری
مدیریت مطلوب میراث، شامل تأثیرات ناشی از تغییر آب و هوا و برنامهریزی برای تطبیق، امور مرتبط با کاهش خسارت ناشی از بحران، بررسی امکان بهرهگرفتن از ظرفیت ارزشهای میراثی برای ارتقای قابلیت تطبیق جامعه و کاهش آسیبپذیری از طریق رویکردهای مشارکتیِ تحت هدایتِ دانش علمی و سنتی و بومی.
خسارت و آسیب
تغییر آب و هوا ممکن است منجر به بروز آسیبهای سیستمیک و تخریب محوطهها و تهدید ارزشها شود. کدام پیامدها اجتنابناپذیر است؟ چه آمادگیای باید در برابر این پیامدها یافت و چگونه باید جلوی خسارتها را گرفت.
اهداف بلندمدت
بهرهگرفتن از ظرفیتهای میراث برای پژوهشهای بلندمدت و ارتباطات؛ ایجاد تحرک در جوامع در ارتباط با تغییر آب و هوا
یاری کارشناسان و علاقهمندان میتواند نقشی بزرگ در تدوین نقشۀ راه داشته باشد. کمیتۀ میراث جهانی و سایر بدنههای مرتبط با آن میتوانند از نمونههایی که معرفی میکنید بهرهمند شوند. بر این اساس، تلاش میکنیم که در آینده گزیدهها و توصیههایی برای کمیتههای ملی و کمیتههای علمی بینالمللی منتشر کنیم که در راهبردها و راهکارهای همکاری با سایر نهادی (سازمانهای دولتی و سازمانهای مردمنهاد غیردولتی و …) مفید واقع شود.
موسسۀ فرهنگی ایکوموس ایران از کلیۀ علاقهمندان به همفکری و همکاری در این زمینهها دعوت میکند تا مطالب و پیشنهادهایشان را به نشانی ایمیل موسسه ([email protected]) ارسال کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر دربارۀ کارگروه ایکوموس جهانی به نشانی صفحۀ وبگاه کارگروه رجوع کنید.